Algorithmic Fail Awards: Stem op jouw favoriete algoritme-blooper!

Wanneer algoritmen in het wild losgelaten worden kom je soms tot enorme verrassingen te staan. Binnen HEMD hebben we het vaker gehad over hoe deze algoritmen ontsporen en leiden tot serieuze problemen zoals uitsluiting, racisme en vooroordelen. Maar gelukkig zijn de negatieve consequenties van algoritmen soms minder desastreus van aard. Je kan ze zelfs als humoristisch beschouwen. En dat gaan wij ook doen door middel van de “Algorithmic Fail Awards”. Samen met het team zijn er zes onbenullige “Algoritmic Fails” genomineerd. Echter kan er maar één winnen! Welke fail vind jij het meest grappig, knullig of domweg meest onbegrijpelijk? Stem op één van de zes en we gaan later dit jaar de winnaar bekendmaken!

Heb je iets van deze missie gemist? Kijk hieronder alle onderzoeken rondom Missie 6: De gebruiker aan het stuur snel en handig terug!

De producties voor deze missie worden ondersteund door redacteur Remi Terhorst

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lex van Teeffelen
Lex van Teeffelen
2 years ago

Nr 6 is mijn winnaar!

ida
ida
2 years ago

Mijn stem is voor de kale grensrechter wiens hoofd werd aangezien voor de bal nr. 6! Hoewel ik sommige politici ook echt crimineel vind (nr. 2), wat moest ik het hardste lachen om de AI-misser met de grensrechter.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x