Over HEMD: Human experience & Media Design

Het Lectoraat Human Experience & Media Design  ontwikkelt middelen, methoden en modellen om de gebruikerservaring van digitale media te verbeteren. We onderzoeken hoe mensen omgaan met digitale media en hoe ontwerpers hier op in kunnen spelen. We kijken daarbij met name naar kansen voor en het ontwerp van intelligente en data-gedreven producten en diensten.

Missies in het onderwijs (en creative commons)

Één van de doelen van onze missies is om materiaal te maken dat gebruikt kan worden in opleidingen in media design. Daar zijn nieuwe ontwikkelingen vaak een belangrijk onderwerp en is er een gebrek aan toegankelijk materiaal dat in de les gebruikt kan worden. We krijgen dan ook graag feedback van docenten en studenten over de bruikbaarheid van onze posts.

Om de bruikbaarheid te maximaliseren is het belangrijk rechten goed te regelen. Daarom is al het materiaal dat we publiceren onder Creative Commons licentie geplaatst.

Daarmee mee maken we het mogelijk het materiaal in de klas (of voor andere doelen te gebruiken). Hergebruik van het materiaal is kostenloos en je mag het materiaal ook mag aanpassen aan je eigen behoeften onder twee voorwaarden.

1 De oorspronkelijke bron moet vermeld worden.

2 Het aangepaste materiaal moet ook onder CC-BY-SA gepubliceerd worden.

https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

 

Bekijk hieronder eerdere items van deze missie:

Openbare Missies uitleg

Over HEMD

De Livestream met aftrap van de missies

Alle missies op een rij

De terugblik met Koen van Turnhout

 

Onderzoekers en designers

Human Experience & Media Design ofwel HEMD, is een team van onderzoekers en designers gerelateerd aan de Hogeschool opleiding Communicatie, Media en Design (CMD). Het team onderzoekt vraagstukken die spelen in de maatschappij met de focus op de impact op mensen, hun gedrag en invloed van ontwerp daarin. Hieronder de lijst van onderzoeker en designers met o.a. lector Koen van Turnhout.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x