Missie 12: Designing Datavisualisaties

Een afbeelding met informatie, de kans is groot dat je ze wel eens voorbij ziet komen. In nieuwsberichten, op sociale media, video’s of bij het opzoeken van specifieke informatie. Datavisualisaties zijn dagelijkse kost, maar de gebruikers worden niet altijd goed bediend.

In onze twaalfde missie, Designing Datavisualisaties, gaan we daar onderzoek naar doen. Daarbij staat centraal hoe je het publiek beter kunt bedienen door middel van datavisualisatie. In de video hieronder leggen we alles uit.

Wat gaan we doen?

De komende tijd verdiepen we ons verder in datavisualisaties en hoe ze op verschillende manieren ingezet worden om gebruikers te bedienen. Ook willen we kijken hoe datavisualisaties ook wel eens een verkeerd beeld geven aan de gebruiker, iets waar de Grafiekpolitie zich mee bezig houdt. Als je niets wil missen, volg ons dan op LinkedIn en YouTube om overal van op de hoogte te blijven.

Hou de komende tijd ook de website in de gaten, want we zijn zeker van plan de komende tijd meer te publiceren over dit onderzoek!

De producties voor deze missie worden ondersteund door redacteur Luuc ten Velde.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x