Expert Interview Randall van Poelvoorde – RobotXperience

Bots, robots, kunstmatige intelligentie (AI) en zelflerende software horen deels of volledig bij de BOTS missie. We onderzoeken in de brede zin wat bots voor een invloed hebben op ‘de Nederlander’ van nu of in de nabije toekomst. Hierin proberen we ook experts te spreken die vanzelfsprekend veel weten over dit onderwerp en de mogelijke toekomstige uitwerkingen hiervan.

Zo sprak ik met Randall van Poelvoorde, gelieerd aan RobotXperience, over de impact en mogelijkheden van fysieke en digitale robots (social bots). Waar gaan we naartoe? Vervangen robots de mens? Waar kunnen deze bots iets toevoegen en waar blijft de mens cruciaal? Ik sprak Randall voor meer dan een uur over dit onderwerp, maar met deze 4 minuut durende samenvatting worden bovenstaande vragen in het kort beantwoordt.

In de volgende post hoop ik te praten met een expert op het gebied van online bots ontwikkeling. En daarmee de vraag te beantwoorden waar ontwikkelaars rekening mee houden bij de realisatie van een bot en wat er eigenlijk niet verteld wordt. Op dit moment heb ik drie toezeggingen, dus wil je meepraten of ben je benieuwd wat zij gaan zeggen?! Krijg sporadisch een mailtje van HEMD als we updates hebben over deze en de andere missies! Stuur ons een mailtje naar hemdmissies@hu.nl of schrijf onderaan deze pagina in.

Heb je iets van deze missie gemist? Kijk snel hieronder alle onderzoeken rondom Missie 4: Online Bots terug!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x